Thursday, August 19, 2010

Mari Belajar Bahasa Melayu - part 1

Tidak puasa bermakna tidak makan makanan hebat
So tiada update berbuka bg pusa ke-7 n 8
Hanya mkn nasik lauk ikan bilis ~ serioussss
Adakah meningkat umur bermakna nafsu makan juga berkurang??
Harapnya nafsu seks masih di tahap yg baik.. huhu

Takde citer pasal makan sbb asal je makan mesti perut aku sakit..
Lahabau sungguh
Aku tak tahan lagi setiap pagi lmbt ke opis gara2 check in bank setiap kali nk melangkah kaki kuar pintu umah..

Kembali kepada tajuk karangan arini
Aku ditugaskan mengajar Ben bahasa melayu
Tp mmg aku tak suka bab ngajar2 ni
Mungkin sbb tu aku tak pernah apply KPLI mahupon DPLI
Dlm keta slalu amek masa ngajar dia
Bermula dgn Nombor...
Sbb bila pi pasar malam mesti dia berlagak nak ckp "Berapa?"
Bila tukang jual jwb harga.. dia kena pikir2 dulu.. tp kire lepas la bab nombor
Cuma bila no selepas puluh, ratus, ribu , juta... haram taktau
So aku ckp.. dah keje ni, bila nk deal ngn client mana main rm10..
Harusla amount lagi besar
Sbb tu la bermulanya pengajaran nombor2 yg lagi hebat
Setakat ni ok la.. terang gak hati.. tp aku kena buat test slalu..

Tu je la citer bab 1..
ada byk bab yg kelakar lagi..
Kat bwh ni chat log adik aku n Ben pg td
Layannnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....
:) :) :)

[0:30] ben20**: slamat pagi
[10:34] mimi_*: selamat pagi cikgu
[10:34] mimi_*: apa khabar?
[10:34] ben20*: bayi
[10:34] mimi_*: not bayi lah
[10:34] mimi_*: baik
[10:34] mimi_*: haha
[10:34] mimi_*: bayi is baby
[10:35] mimi_*: sudah makan?
[10:35] ben20**: oh ok thx
[10:35] ben20**: tana
[10:35] mimi_*: kenapa?
[10:35] ben20**: fasting lah
[10:35] mimi_*: in malay is wut?
[10:36] ben20**: pusa lah
[10:36] ben20**: puasa
[10:37] mimi_*: haha
[10:37] mimi_*: bagus


tu je adik aku paste kat aku
yang lain rahsia katanya
takpeeeee... dia taktau aku chat ngn laki dia lagi baik punye kutuk :p

2 comments:

  1. haha.. psni aja bc alif ba ta lak

    ReplyDelete
  2. wah..
    abesla lepas ni tak bole ngutok u dpn ben..haha!

    ReplyDelete